Lär känna några av karaktärerna i Bidrottningen

Den projektledande klippan Gabriella snurrar in sin 92-åriga biodlande farfar i ekorrhjulet. Maken Robin ser hur Gabriella tar på sig för mycket men kan inte hindra henne. 

Gabriella kollapsar och återfinns under ett skrivbord på sin före detta arbetsplats, fast övertygad om att hon är ett bi. Hon hamnar på psykakuten där hon bokstavligen kraschlandar. Så snart hon blivit utskriven gömmer hon sig på farfars bigård. Här dyker nya och oväntade bekantskaper upp. Både i form av människor och bin.

Gabriella

Gabriella ”Gabbi” Lind, 38 år är inte bara kontorets utan också familjens projektledare, samtidigt som hon är obetalt hemtjänstbiträde till sin 92-åriga farfar Bill Lind. Hon känner sig jagad och har glömt något mycket viktigt. Men vad?

Farfar Bill

Bill Lind: 92-årig biodlare som vägrar flytta från gården han bor på. Har tio bikupor, en stor trädgård, och ett allt svagare hjärta. 

Familjen: Melina, Birk, Robin

Robin, 39 år. Gift med Gabriella. VD på telekomföretag, kanske blivande Europachef. Förstår inte riktigt vad som händer med sin fru och vill bara att allt ska bli som vanligt igen. Det vill även barnen Melina, 12 och Birk 10 år.

Debora

Ensamstående begravnings-entreprenör, 52 år, utan barn. Kommer gärna med goda livsråd och pratar om andras sorg, men undviker att prata om sig själv. Har en liten egenhet och bär på en stor hemlighet.

Tobias

Butter men till det yttre rätt attraktiv tatuerad 50-årig trädgårdsmästare som arbetar på handelsträdgården i Vallenberga. Har ett särskilt kunnande om bivänliga trädgårdar. 

Birger

Framgångsrik investerare som sedan några år tillbaka bor i London. Gabriellas pappa.